Om tannbørsten

nedbrytbart-handtak

Nedbrytbare håndtak av god kvalitet

Puss Med Bambus er høykvalitets tannbørster laget helt og holdent av økologisk bambus. Vi bruker Mao-bambus for å produsere tannbørstene, noe som er et svært bærekraftig treverk. Tannbørstene er varmebehandlet for å gi håndtaket best mulig kvalitet. Denne varmebehandlingen gjør skaftet vanntett, og forhindrer veksten av mikrobakterier i tannbørsten. Med andre ord kan du vaske og behandle vår plantebaserte tannbørste akkurat slik som du behandler vanlige tannbørster kjøpt i dagligvarebutikken!

Håndtakene er gjenvinnbare, og kan etter 3 måneders bruk enten graves ned, brennes eller kastes i komposten. Enklere blir det ikke!

holder-like-lenge

Holder like lenge som plast-tannbørster

Puss Med Bambus tannbørstene vil vare like lenge som en konvensjonell plast-tannbørste kjøpt i dagligvarebutikken. Hvor ofte man bør bytte tannbørste kan være veldig individuelt, men tannpleiere verden over anbefaler å bytte hver tredje måned. Det som først og frem avgjør om hvor ofte du bør bytte tannbørste, er slitasje på selve busten. Når børsten begynner å sprike til alle kanter vil den ikke ha samme rengjøringseffekt som når den er ny. I tillegg er bakterier en veldig viktig årsak til hvorfor tannbørsten burde byttes ut jevnlig. Selv om tannbørsten ikke ser særlig slitt ut, vil det være en god del bakterier på den. Det kan derfor være lurt å bytte tannbørste etter anbefalt tid for å holde Karius og Baktus i sjakk.

baerekraftig-bambus

Bærekraftig bambus

Visste du at Bambus er den raskest voksende planten på jorden? Bambusen kan vokse inntil 90 cm om dagen, og bli opptil 15 meter på bare seks måneder. Den største bambusarten, Dendrocalamus Giganteus, rekker faktisk å bli hele 40 meter høy før den blir hugget ned!

Etter at bambusen har blitt høstet og stengelen er brukt, tar en annen stilk dens plass og vokser ut til full størrelse i løpet av to år – er ikke det fantastisk?!

Bambusen inneholder i tillegg naturlig antimikrobielle midler, noe som gjør at den ikke har behov for verken gjødsel eller plantevernmidler i løpet av dyrkingen. Dette gir klare fordeler både for oss og miljøet, da kunstgjødsel kan være svært giftig for mennesker hvis konsumert eller ved langvarig kontakt med huden. Også organisk gjødsel kan være giftig i store mengder. Bambusen som er brukt i våre tannbørster er derfor ikke bare bra for miljøet, den er også bra for din generelle helse.

Nylonborste

Miljøvennlig tannbørste med nylonbust/børste

Før oppfinnelsen av nylon i 1930, var det vanlig å bruke grisehår som bust på tannbørstene. Selv om det har gått flere tiår siden den gang, er hår fra gris fremdeles det eneste biologiske nedbrytbare alternativet på markedet – som i tillegg er et svært kontroversielt materiale. Vi i Puss Med Bambus ønsker at våre tannbørster skal fungere like godt som vanlige tannbørster, og passe for alle – uavhengig om man spiser kjøtt, er vegetarianer, veganer eller ikke kan spise svinekjøtt. Derfor har vi etter flere tester og prototyper, kommet frem til at nylon 4 er det riktige svaret for oss. Nylon 4 er et materiale ideelt for behandling av tennene, og kan gå gjennom ordinære avfallskanaler.

rett-i-postkasse

Leveres rett i din postkasse

Innpakningen består av minst mulig emballasje og gjenvinnbar papp. Pakken sendes som klimanøytral B post, noe som bidrar til å redusere CO2-utslipp. Pakken er liten, praktisk og passer perfekt inn i ethvert baderom.

Korrekt deponering

Siden Puss Med Bambus busten er laget av Nylon 4 er den ikke 100% biologisk nedbrytbar, og skal etter tre måneders forbruk deponeres. Ved hjelp av en tang, er det enkelt å fjerne busten fra hodet. Håndtaket kan deretter graves ned, brennes eller kastes rett i komposten. Det tar omlag 6 måneder fra du kaster håndtaket i komposten, til den har blitt helt brutt ned og blitt en del av jorden igjen. Håndtaket er laget av høykvalitets mao-bambus, og kan gjerne gjenbrukes etter at busten er fjernet.
(*Nylon 4 er en av de aller mest nedbrytbare alternativene på markedet i dag, og er derfor en betraktelig forbedring fra nylon 6 som vi benyttet tidligere.)

Innpakningen består av minst mulig emballasje, og er laget av gjenvinnbar papp.

Miljøvennlig tannpuss med bambusbørste

Bra for miljøet – Bra for deg
Bestill i dag