Hjemmelaget tannkrem

Hjemmelaget tannkrem

Mikroplast har blitt et stort problem i dagens samfunn, og flere forskere mener at vi har skapt et evigvarende miljøproblem. Mikroplast er ørsmå plastpartikler (ikke større enn 5 millimeter), og stammer hovedsakelig fra større plastartikler som er blitt brutt ned til mindre biter. Forskere verden over mener at kosmetikk, og da spesielt peelinger/skrubbekremer og tannkremer, utgjør mesteparten av den microplasten som finnes i havet. Vi har derfor samlet sammen noen gode oppskrifter på hjemmelaget tannkrem, helt fri for plast, slik at du kan kutte enda mer ned på det daglige plastforbruket:

Kaneltannkrem

1 ts natron
¼ ts kanel
1 dråpe med økologisk tetreolje (denne er valgfri, men anbefales)

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene i en liten kopp eller bolle. Dypp en fuktig tannbørste i bollen/koppen og puss tennene på vanlig måte.

Peppermynte- og nelliktannkrem

½ ts natron
½ ts havsalt
1 dråpe essensiell olje av nellik
1 dråpe essensiell olje av peppermynte

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene i en liten kopp eller bolle. Dypp en fuktig tannbørste i bollen/koppen og puss tenne på vanlig måte.

Kokostannkrem

8 ss kokosolje
3 ss natron
20 dråper med peppermynteolje (appelsinolje kan også brukes for å få en mildere smak)

Smelt kokosoljen i en kasserolle. Rør inn natron og peppermynteoljen/appelsinoljen. Vent til blandingen begynner å stivne før du heller den over i glass. OBS: For å få et fullt glass, er man nødt til å doble oppskriften. Vi anbefaler likevel å ikke lage for mye om gangen, slik at tannkremen holder seg fersk. Hvis du føler at tannkremen blir noe besk i smaken, kan du gjerne tilsette litt ekstra appelsinolje!

Bestill Puss med Bambus idag